Ik ben Michel. Een humoristische spring in het veld, en behalve springen loop ik ook graag eens een lange afstand of duik ik in een ijsbad.

Ik werk sinds 1997 in de kinder- en jeugdpsychiatrie en begeleid daar kinderen en jongeren met een autisme spectrum stoornis en bijkomende gedrags-, eet- en/of emotionele problemen.

Bij het werken met kinderen, krijgen ook ouders extra aandacht. Dit is een belangrijke factor in het ganse begeleidingsproces. Het aanrijken van handvaten, maar ook een luisterend oor bieden vind ik belangrijk. De nadruk ligt vooral op het samenwerken: ouders, jongere en therapeut.

In mijn opleidingen heb ik geleerd om beeld, gedrag en taal op zo’n manier aan elkaar te koppelen dat er duidelijkheid en inzicht komt, bij ouders en kind. We zoeken samen naar de juiste tools die voor iedereen bruikbaar zijn en resultaat opleveren.

Het werken met jongeren, die de diagnose ASS kregen, toont mij nog dagelijks dat het leven niet altijd zo vanzelfsprekend is. Ook eten, wat voor de meesten iets is waar we van genieten of niet eens bij stilstaan, is voor deze kinderen en jongeren vaak een gevecht.

Met deze ervaring en opgedane kennis richte ik VI VITAM op, om zo uw kind op een verantwoordelijke en professionele manier te begeleiden.

VI VITAM bevindt zich in een gerenoveerde hoeve gelegen in natuurgebied, hierin zal je niet alleen kennismaken met mij maar ook met mijn liefdevolle beestebende.
Deze dieren maken namelijk ook deel uit van de begeleiding, zo volgde ik ook een opleiding ‘therapeutisch werken met assistentie van dieren’.

Ten slotte kan je ook bij mij terecht voor een begeleiding in het proces van ontspanning en relaxatie van lichaam en geest.

Een gezonde geest in een gezond lichaam is mijn levensmotto 😉